lauantai 2. lokakuuta 2010

Sitruuna-tyrnikahvikakku



Tämä kevyehkö kahvikakku saa lisämakua kirpeistä puolukoista.

Sitruuna-tyrnikahvikakku

2 munaa
2 dl ruokosokeria (tai tavallista valkoista kidesokeria)
100g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maitoa
1,5 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tyrnirouhetta
1 sitruunan raastettu kuori 
1 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
1 dl puolukoita
1/2 sitruunan mehu


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja korppujauhota kahvikakkuvuoka
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. Yhdistä sitruunankuoriraaste, leivinjauhe, vehnäjauho ja vaniljajauhe
4. Lisää vispaten muna-sokerivaahtoon vuorotellen maitoa ja kuiva-aineseosta
5. Kaada seos kakkuvuokaan
6. Sirottele päälle puolukat ja paina ne kevyesti taikinaan
7. Paista noin 40 minuuttia
8. Kumoa ja valele sitruunamehulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti