tiistai 26. lokakuuta 2010

Paistetut ahvenfileet salaattipedillä


Moni pitää ahventa rasittavan ruotoisena. Ruodot kuitenkin sijaitsevat loogisissa riveissä, joiden sijainnin oppii helpoimmin kokonaista ahventa syödessä. Fileistä ruotoja voi olla hankalampi erottaa, joten ruotokammoinen voi vaihtaa tässä ohjeessa ahvenen kuhaan.

Paistetut ahvenfileet salaattipedillä

2-3 ahvenfilettä / syöjä
sitruunankuorta raastettuna
vastapuristettua sitruunamehua
rypsiöljyä
mustapippuria
merisuolaa


erilaisia salaatteja, uunijuureksia tms


1. Asettele fileet lautaselle noin 30min ennen paistoa; rouhi päälle pippuria ja merisuolaa ja valuta fileille runsaasti sitruunamehua
2. Kuumenna öljyä paistinpannulla, kuullota hetki sitruunankuoriraastetta
3. Pikapaista ahvenfileet vain kerran kääntäen ja tarjoa kuumana salaatti-kasvispedillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti