lauantai 9. lokakuuta 2010

Minikokoiset chilisuklaacupcaket


Idea näihin pikku herkkupaloihin tuli ruokamessuilta löytämästäni Poppamiehen Savuvadelma-glaseerauskastikkeesta, jota myyntikojun poppamies suositteli kokeilemaan myös leivontaan. Voit käyttää myös muunkokoisia cupcakevuokia.


Chilisuklaacupcaket

100g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta
140g fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeri
ripaus suolaa
40g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
120ml täysmaitoa
1 muna


1. kuumenna uuni 170 asteeseen
2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sokeri, suola ja voi ja sekoita monitoimikoneella seosta kunnes sen koostumus on hiekkamainen
3. vispaa toisessa kulhossa yhteen maito, vaniljaesanssi ja muna
4. kaada munaseoksesta puolet jauhoseokseen, käytä monitoimikonetta hetki normaaliteholla, käännä sitten isolle teholle hetkeksi jotta kokkareet hajoavat
5. vähennä vispaustehoa ja kaada hitaasti loput munaseoksesta taikinaan, jatka sekoittamista muutama minuutti kunnes taikina on pehmeä ja tasaista (varo ylivispaamista)
6. Lusikoi seos cupcake/muffinssivuokiin niin, että vuoista on täynnä noin 2/3
7. paista uunissa noin 20-25min (omassa uunissani jopa alle 20min riitti aivan hyvin) tai kunnes taikina tuntuu pesäsienimäiseltä eli ponnahtaa takaisin sitä sormella painaessa, ja sisään työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa
8. jäähdytä


Kuorrute:
300g tomusokeria
60g voita huoneenlämpöisenä
40g maustamatonta tuorejuustoa
45g kaakaojauhetta siivilöitynä
40ml täysmaitoa


Vatkaa sokeri, tuorejuusto ja voi vaahdoksi mieluiten käyttäen monitoimikonetta. Vähennä tehoa ja ala lisätä maitoa muutama teelusikallinen kerrallaan. Kun kaikki maito on sekoittunut, nosta tehot nuppiin ja vispaa kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa (tähän menee noin 5min). Mitä kauemmin vispaat, sitä keveämpää kuorrutteesta tulee. 


Täyte:
2 rkl Poppamiehen Savuvadelma-glaseerauskastiketta (tai 2 rkl sweet chili saucea)
3 rkl vadelmahilloa


1. Sekoita täyteaineet
2. Nipsaise saksilla cupcakejen pinnasta pieni pala ja valuta nin 1/4-1/3 tl täytettä reikään
3. Pursota päälle ruusuke suklaakuorrutteella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti