keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Erittäin suklaiset muffinssit


Monissa suklaamuffinssiohjeissa on se vika, että ne ovat oikeastaan kaakaojauhemuffinsseja. Onhan se tavallaan samaa ainetta kyllä, mutta se tietty täyteläinen suklaisuus puuttuu. Näissä ei ole sitä vikaa.

Erittäin suklaiset muffinssit

300g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
115g ruoko- tai muuta tummaa sokeria
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1 dl ruokaöljyä
3,75dl piimää tai kermaviiliä
2 munaa
260g tummaa suklaata paloiteltuna, osa rouhittuna pieneksi


Päälle: 1 täyssuklaapatukka (esim. yhdistelmäpatukka valko- ja maitosuklaata) paloiteltuna


1. Kuumenna uuni 210 asteeseen
2. Vatkaa sekaisin munat ja piimä
3. Yhdistä kuivat aineet ja suklaarouhe/palat
4. Kaada muna-piimäseos kuva-aineisiin ja sekoita tasaiseksi
5. Kaada muffinssivuokiin ja asettele kunkin muffinssin päälle pieni osa paloiteltua suklaapatukkaa
6. Paista noin 25-30min kunnes kypsiä, huomioi tikulla kokeillessasi että isommat suklaapalat pysyvät sulana muffinssien sisällä pidempään vaikka taikina olikin jo kypsää eli varo pitämästä taikinaa vahingossa raakana ja näin polttamasta muffinsseja

5 kommenttia:

  1. Kuinka monta kappaletta tällä ohjeella suunnilleen tulee? :)

    VastaaPoista
  2. Noin 12 kpl syntyy riippuen muffinssipellin kolojen koosta.

    VastaaPoista
  3. En ymmärtänyt tuota suklaapatukka hommaa joten jätin sen pois ja tuli ihan hyviä.Kiitos reseptistä

    VastaaPoista
  4. Suklaapatukka siis paloitellaan ja palat ripotellaan muffinssien päälle.

    VastaaPoista