maanantai 18. lokakuuta 2010

Juustokakku punaisista sitrushedelmistä


Tämä kakku pohjautuu yhteen suosikkiohjeistani, Gloria-lehdestä peräisin olevaan limejuustotorttuun jonka bloggaan seuraavan kerran kun sitä teen jotta saan kuvankin mukaan. Tämän muunnoksen idea löytyi Stockmann Buffetissa taannoin tarjolla olleesta höttöisestä ja raikkaasta veriappelsiinijuustotortusta. Hieman kirpeät sitrushedelmät sopivat mielestäni hienosti erilaisiin juustokakkuihin raikastamaan muuten raskasta makua.

Juustokakku punaisista sitrushedelmistä

Pohja:
2 dl digestivemuruja
1 rkl sokeria
50g sulatettua voita tai öljyä

Täyte:
5 liivatetta vedessä liotettuina
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
5 rkl juuri puristettua verigreipin mehua
2 valkuaista vaahdotettuna
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Hyytelö:
4,5 dl Tropicana Ruby Breakfast-mehua (tai muuta vastaavaa veriappelsiinia sisältävää mehua)
(punaista karamelliväriä)
verigreipin tai veriappelsiini ohuina hedelmälihaviipaleita
7 liivatetta vedessä liotettuina

1. Valmista pohja yhdistämällä aineet ja painelemalla ne irtopohjavuokaan ohueksi kerrokseksi
2. Vaahdota valkuaiset ja kerma eri kulhoissa
3. Yhdistä tuorejuusto, sokeri, greippimehu, vanilja(sokeri)
4. Sulata liivatteet vesitilkkaan ja sekoita liivateneste juustoseokseen
5. Nostele varovasti vaahdot seokseen ja sekoita tasaiseksi
6. Levitä vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi
7. Anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa
8. Valmista hyytelö yhdistämällä sopiva määrä elintarvikeväriä mehuunmehuun (väri ei toki ole pakollinen)
9. Ota mehusta tilkka, kuumenna se ja sulata hyytelöön tarkoitetut liivatteet siihen
10. Valuta varovasti hyytelöneste hyytyneen kakun päälle, ja paina kevyesti hedelmäviipaleet koristeiksi ympäri hyytelöä
11. Hyydytä 3-4 tuntia jääkaapissa tai seuraavaan aamuun




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti