sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Vaahteraomenapiirakka



Suomalaisia omenoita ei tähän käytettäessä tarvitse kuoria. Jujuna on omenoiden tasaisen kypsenemisen varmistaminen marinoimalla ne vaahterasiirappi-öljyseoksessa.

Vaahteraomenapiirakka

3-7 omenaa (koosta riippuen)


Pohja:
2 munaa
1 dl tummaa sokeria
0,75dl öljyä
1,25 dl maitoa
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta


Marinadi:
5 rkl vaahterasiirappia
3 rkl öljyä


1. Vatkaa munat ja tumma sokeri vaahdoksi ja lisää öljy
2. Yhdistä kuivat aineet
3. Lisää vuorotellen maitoa ja kuivia aineita kunnes seos on tasaista
4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
5. Poista omenankodat, siivuta omenat ja kieputa siivuja öljy-vaahterasiirappiseoksessa
6. Öljyä ja korppujauhota matala pyöreä lasiuunivuoka
7. Levitä taikina vuokaan
8. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle haluamallasi tavalla
9. Paista 25-30min (jos päällimmäiset omenasiivut alkavat tummua liikaa aseta piirakan päälle folio ja jatka paistamista kunnes taikina on sopivan ruskeaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti