perjantai 22. lokakuuta 2010

Aprikoosi-kauraleipä


Ohje on jälleen R. Bertinetin leipäkirjasta, jota kokkaan vähitellen läpi. Loistavia taikinankäsittelyohjeita, jotka ovat kirjan paras anti, en tässä toista eli suosittelen hankkimaan ko. opuksen omaan hyllyyn jos haluaa mahdollisimman laadukkaan version tästä ja muista blogatuista kirjan ohjeista aikaiseksi. Vähensin hiukan suolaa ja aprikoosin määrää, eli eräänlainen muunnelma kyseessä.

Aprikoosi-kauraleipä

300g kokojyvävehnäjauhoja
200g hiivaleipävehnäjauhoja
10g kuivahiivaa
8g suolaa
385g (tai 3,85dl) kädenlämpöistä vettä
100g kuivattuja aprikooseja silputtuna
50g isoja leseisiä kaurahiutaleita


1. Yhdistä jauhot suolaan ja hiivaa
2. Kaada sekaan vesi ja alusta taikinaksi, alustamisen loppuvaiheessa lisää aprikoosisilppu
3. Anna nousta kuivassa, jauhotetussa kulhossa liinan alla 1h
4. Lämmitä uuni 225 asteeseen
5. Muotoile kahdeksi palloksi ja anna nousta liinan alla 10min
6. Muotoile 2 soikeaksi leiväksi, sivele päälliset vedellä ja ripota kaurahiutaleet leipien päälle
7. Kohota liinan alla noin 1h
8. Paista noin 20-25min kunnes kullanruskea ja kypsä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti