sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Omenainen kasviskeitto


Keittoon saa aivan erityistä makua, kun paahtaa siihen käytettävät kasvikset etukäteen uunissa. Tätä söimme monta päivää, maku tuntui osuneen kohdalleen.

Omenainen kasviskeitto

3 uuden sadon suomalaista pienehköä omenaa
1/2 pussia porkkanoita
2 punaista paprikaa
1 punasipuli
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl öljyä
mustapippurirouhetta
suolaa
2 rkl kuivattuja yrttejä
2 Font du Chef -kasvisliemikuutiota (tai tavallista kasvisliemikuutiota)
1 prk Valion kolmen juuston ruokakermaa


Tarjoiluun: raejuustoa


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Siivuta ohueksi porkkanat, sipuli, paprikat ja omenat
3. Sekoita siivuihin öljy ja hunaja 
4. Paahta uunipellille levitettynä noin 30min
5. Kaada kattilaan ja kaada päälle vettä kunnes peittyvät ja vähän ylikin
6. Keitä miedolla lämmöllä noin 20min 
7. Soseuta, mausta ja lisää ruokakerma ja hauduta vielä 5min
8. Tarjoa kuumana raejuustosilmän kera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti