tiistai 12. lokakuuta 2010

Puolukkavaahtokarkit


Hesarin kuukausiliitteen ruokatoimitus pohdiskeli äskettäin puolukan olemusta. Peppi Aralehto esitteli artikkelissa puolukkavaahtokarkkireseptinsä, joka tuntui ensikuulemalta sopivan kuin nenä päähän Lappi-suomalaisuushenkiseen ajatukseen kaverin polttari-illallisen taustalla. En ollut myöskään aiemmin tullut ajatelleeksi, että vaahtokarkkeja pystyisi kotioloissa tekemään. Rakenne ei vastaa kaupan vaahtokarkkeja, ja makukin oli hieman laimea mutta kokeiluna tämä oli kyllä mielenkiintoinen. Veden määrä tuntui ensikokeilukierroksella turhan isolta; sain koostumuksen onnistumaan vasta, kun vähensin veden määrän puoleen. Annoin myös vaahtokarkkien vetäytyä yön yli muutaman tunnin sijasta; muutaman tunnin jälkeen koostumus oli sen verran hankala ettei massaa saanut siististi leikattua. Yläkuvassa polttareiden jälkkäribuffet, vaahtokarkit ovat nuo tummanpunaiset pikkuneliöt keskellä pöytää.  Kaikkia noita kuvan ihanuuksia ei tämän blogin pitäjä valmistanut, vaan minulla oli runsaasti apua.

Puolukkavaahtokarkit

100g tuoreita puolukoita
1,2 dl sokeria
1 munanvalkuainen
15g liivatejauhoa
30cl vettä


Koristeluun: sokeri-puolukkarouheseosta


1. Soseuta puolukat ja jaa sose kahteen osaan
2. Kuumenna sokeri ja puolet puolukkaseoksesta 110-asteiseksi
3. Vaahdota toinen puoli soseesta valkuaisen kanssa
4. Kaada sokeripuolukkaseos ohuena nauhana vaahtoon
5. Sulata liivatejauhe veteen ja kaada massan joukkoon, vatkaa seosta noin 10min tai kunnes se on paksua
6. Levitä seos öljytylle tuorekelmulle noin 2cm paksuiseksi levyksi ja anna jäähtyä muutama tunti
7. Leikkaa sopivan kokoisia vaahtokarkkeja ja pyöräytä ne sokeri-puolukkarouheseoksessa




3 kommenttia:

  1. Hei, noihan näyttää melkein samalta kuin chez dominiquessa maistamani vaahtokarkit. Pitääpä laittaa resepti korvan taa. Jos haluat enemmän kaupan vaahtokarkkia muistuttavaa lopputulosta minä sain ainakin aikaan sellaisen tällä ohjeella.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nellelle kommentista ja erittäin mielenkiintoisesta linkistä, täytyypä testata! Tuo limoncello kuulosti aivan ihanalta.

    VastaaPoista
  3. Myöhemmin mietin että muistin väärin, se olikin pos3 - karkit, mitä muistelin... Hälyyttävää etten muista häälounastani:)

    Mutta joo, limoncellolla tuli oikein hyviä!

    VastaaPoista