sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kesäistä tilastotietoa


Kävin tutustumassa jälleen blogin tilastoihin. Kävijöitä riittää mukavasti, vaikkei päivityksiä tulekaan aina samaa tahti kuin blogin alkutaipaleella. Hiukan eksoottisemmatkin ohjeet on löydetty, ja tähän asti laajimmat keskustelut ovat heränneet japanilaisista resepteistä ja niiden raaka-aineista.

Kaiken kaikkiaan kävijöitä on blogi saanut tähän mennessä 25 000. Eniten kävijöitä saapuu Googlen kautta, toiseksi eniten suoraan (mikä on iso kohteliaisuus, tarkoittaneehan se että hinkuvat suoraan tätä blogia katsomaan eivätkä päädy tänne vahingossa tai muun mutkan kautta). Blogilista, Suomi24.fi ja Kotikokki.net ovat seuraavaksi yleisimmät liikennelähteet.

Viime aikoina yleisimmät googletukset, joilla blogiin on päädytty ovat olleet: 1) valkosuklaajuustokakku, 2) kvinoa, 3) safkaseireeni. Suomen lisäksi vierailijoita saapuu eniten Ruotsista, Italiasta ja Iso-Britanniasta. Ulkomaisia vieraita käy parisataa kuukaudessa, liekö Google Translatea hyödyntäen tai sitten ovat suomentaitoisia.

Top 10 -linkkilista vääristää tilastoja siinä mielessä, että se houkuttelee kävijöitä entistä tehokkaammin juuri niiden reseptien pariin. Välillä kuitenkin uudet reseptitkin onnistuvat murtamaan noiden top 10-ruokien ylivallan ja nousemaan käyntitilastojen kärkiosaan. Näin kävi nopeassa tahdissa esimerkiksi vadelma-valkosuklaajuustokakulle. Muita kovassa nousussa olevia reseptejä ovat Kardemummainen raparperipiirakka, Peruna-rucolasalaatti ja Mango-passionmoussekakku.

Tuttujen ruokien, kuten raparperipiirakan ja jauhelihapihvien, muunnelmareseptien tasainen suosio tuntuu loogiselta - iso osa blogien lukijoista hakee varmasti lähinnä piristystä arkiruokaan, eikä niinkään hifistelyreseptejä.

Jos pitäisi valita tähän asti blogatuista omat henkkoht suosikkini, joita kehottaisin erityisesti kokeilemaan, ne olisivat: Suklaa-pekaanipiirakka (ehdoton ykkönen kaikista leivonnaisresepteistäni), Top 10-listalta löytyvät Baileys-cupcaket (se uudempi reseptiversio) ja vadelma-valkosuklaajuustokakku, Gordon Ramsayn mansikkamoussetorttu balsamicomansikoilla, fantastisen helppo, herkullinen ja terveellinen japanilainen pikaruoka Härkä-chiliramen, ikisuosikkini Thaimaalainen naudanliha-paprika-cashew-wok, ex tempore -ideoitu Mustikka-mantelijuustokakku siiderihyytelöllä ja juustokakkulinjaa jatkaen erityisesti joulunaikaan makumaailmaltaan istuva Karpalo-kinuskijuustokakku

Mitä seuraavaksi? Tällä hetkellä tätä bloggaajaa kiinnostavat erityisesti kirsikat, passionhedelmät,
speltti (edelleen), kvinoa (edelleen), harvinaisemmat salaattilajikkeet, avocado ja lime sekä kuohuviinit. Näihin liittyviä reseptejä siis odotettavissa.

P.S. Jaa milläkö minä teitä lukijoita näin tarkkaan vakoilen? No Google Analyticsillä tietysti. Huoli pois, palvelu ainoastaan tilastoi käyttäjiä antamatta heistä minkäänlaista yksilöivää tietoa, eli paranoidiksi ei tarvitse loikata :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti