perjantai 23. heinäkuuta 2010

Yrttibostonleipä


Ohje on muunnos "Tee hyvä kakku - kodin kakkukoulu" -kirjan yrttibostonohjeesta, jossa käytettiin valmista pestokastiketta.

Yrttibostonleipä

3 dl kädenlämpöistä maitoa
2 pss kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl hienosokeria
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
4 dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja
1-2 rkl oliiviöljyä
1 muna


1. Sulata hiiva maitoon ja lisää suola ja sokeri
2. Lisää seokseen puolikas haarukalla rikki vatkattu muna
3. Lisää jauhoja alustaen vähitellen, kunnes taikina on sopivan paksua
4. Lisää oliiviöljyä ja alusta
5. Kohota 1h liinan alla


Sitruuna-basilikapestotäyte
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl mustapippurirouhetta
1/4 tl merisuolarouhetta
1 iso tai 2 pienempää ruukkua tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä


1. Soseuta kaikki aineet yhteen
2. Anna maustua jääkaapissa hetken


Leivän kokoaminen
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Ota taikina vuoasta ja ota siitä pieni pala jonka kaulit halkaisijaltaan noin 17 cm kokoisen tasapohjaisen uunivuoan pohjan peittäväksi
3. Kauli loput taikinasta isoksi, litteäksi suorakaiteeksi
4. Leikkaa reunoista kaistaleet joilla vuoraat vuoan reunat
5. Levitä muutama rkl pestoa pohjalle tasaisesti
6. Levitä loput pestosta isolle kaulitulle suorakulmiolle ja rullaa se
7. Leikkaa rulla 10 palaksi ja lado ne tasaisesti bostonkakkumallisesti vuokaan
8. Kohota liinan alla 15min
9. Voitele jäljelle jääneellä kananmunanpuolikkaalla ja koristele pinjansiemenillä tai esim. auringonkukansiemenillä
10. Paista noin 25-30min kunnes kypsää

1 kommentti: