keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Teriyakilohiramen


Pelko pois, vaikka ruokalajin nimestä tunnistaisitkin vain lohen. Tämä erittäin helposti valmistettava, kevyt nuudeliruoka ei vaadi sen kummallisempaa aineksien metsästystä kuin käynnin hivenen kyläkauppaa isommassa lähikaupassa. Resepti on muunnos Wagamama Cookbookin lohiramenista. Teriyakikastikettakin alkaa olla lähes joka kaupassa saatavilla.

Teriyakilohiramen

300-400g tuoretta merilohta
4 kevätsipulinvartta (tai 3 kotimaista sipulin vihreää vartta) hienonnettuna
3 Font du Chef -kasvisliemikuutiota (tai 3 tavallista kasvisliemikuutiota)
(2 rkl vaaleaa misotahnaa)
3 porkkanaa kuorittuina ja ohuelti viipaloituina
iso kourallinen sokeriherneenpalkoja
teriyakikastiketta  
1 punainen chilipalko (poista siemenet ja hienonna)
5 cm pala tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 limetin mehu
mustapippuria
merisuolaa
kasvisöljyä paistamiseen
200g ramen- tai muita litteitä munanuudeleita (esim. Blue Dragon -sarjan täysjyvänuudelit tai muun sarjan porkkana- tai chilinuudelit toimivat hyvin)


1. Leikkaa lohifile puoliksi
2. Yhdistä limettimehu, ripaus mustapippuria, ripaus suolaa, 2 rkl teriyakikastiketta, hienonnettu chili ja raastettu inkivääriä ja levitä tahna lohen päälle; anna marinoitua 30-60min
3. Kuumenna 1,5 litraa vettä kattilassa; lisää Font du Chef -kuutiot, sokeriherneenpalot, porkkanaviipaleet ja misotahna ja anna kiehua hiljalleen taustalla
4. Kuumenna vettä toisessa kattilassa nuudeleita varten
5. Kuumenna tilkka öljyä wokissa tai paistinpannulla ja aseta lohifileet nahkapuoli alaspäin pannulle; paista kohtalaisella lämmöllä 3 min, käännä ja paista vielä 3 min; nosta lautaselle, poista nahka ja leikkaa kumpikin iso pala puoliksi
6. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan 
7. Nosta annoskulhoihin kunnon kauhallinen nuudeleita, valele päälle kasvis-misolientä kunnes nuudeleita jää vain hiukan nesteen yläpuolelle; lisää tarvittaessa vielä kasvisliemikattilan pohjalta porkkanaa ja hernettä päälle; nosta päälle lohipala ja ripottele sipulinvarsisilppua; lorauta vielä lohipalan päälle pieni loraus teriyakikastiketta
8. Tarjoa välittömästi kuumana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti