keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Myöhäiskesän marjakääretorttu


Pohjaohje on puolitoistakertainen versio Kotiruoka-kirjan unelmatorttuohjeesta, jota olen hyvällä menestyksellä käyttänyt myös täytekakkupohjana.

Myöhäiskesän marjakääretorttu

Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
2 rkl leivinjauhetta


1. Kuumenna uuni 225 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon, sekoita varovasti mutta perusteellisesti taikinaksi
4. Levitä leivinpaperoidulle, korkeareunaiselle uunipellille
5. Paista noin 6-8 min kunnes kypsää


Täyte:
1/2 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
1 prk Danio Delight-vaniljarahkaa
(2 tl vaniljakreemijauhetta)
4 dl pensasmustikoita
2 dl pensasvadelmia


1. Vaahdota Vanilla, (lisää kreemijauhe) ja yhdistä Danioon
2. Levitä noin puolet kääretorttupohjan päälle ja levitä noin puolet marjoista pohjalle
3. Kääri, pidä tarvittaessa jääkaapissa tarjoiluun asti ja vähän ennen tarjoilua koristele loppuvaahdolla ja lopuilla marjoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti