maanantai 14. kesäkuuta 2010

Mango-passionmoussekakku


Ohje syntyi muutaman aiemman kakkukokeilun pohjalta melko improvisoidusti. Koristeena on ananaskirsikan puolikkaita, kumkvattilohkoja ja mansikanpuolikkaita.


Mango-passionmoussekakku


Pohja:
3 valkuaista
2 keltuaista
60g fariinisokeria

30g vehnäjauhoja
20g mantelijauhetta
30g maissijauhoja



1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. Lisää sokeri ja vaahdota kovaksi marengiksi
4. Lisää keltuaiset
5. Yhdistä keskenään jauhot ja mantelijauhe ja lisää kerralla marenkiin
6. Sekoita tasaiseksi
7. Levitä hieman irtopohjavuokaasi suuremmaksi ympyräksi leivinpaperoidulle pellille
8. Paista noin 8min kunnes kypsä ja kullanruskea
9. Kumoa leivinpaperille ja vedä varovasti paistoleivinpaperi pois. 
10. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja asettele kakkukalvot/leivinpaperisuikaleet/piirtoheitinkalvosuikaeet vuoan reunoille irrottamisen helpottamiseksi
11. Leikkaa pohja irtopohjavuokaan sopivaksi ja asettele se vuokaan


Täyte:
5 passionhedelmän sisus
3 prk vauvanruoka-mangososetta (koita löytää versio jossa lähinnä vain mangoa eikä mitään ylimääräisiä)
1 prk Danio Delight -vaniljarahkaa
1 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
2,5 dl piimää
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl vanilja-aromia
1 rkl lakkalikööriä
7 liivatelehteä sulatettuna appelsiinimehutilkkaan


1. Vaahdota vanilla ja laita syrjään
2. Yhdistä piimä, mango, passionhedelmät, tomusokeri, vaniljarahka ja mausteet
3. Sekoita seos vanillavaahtoon
4. Lisää liivateneste, sekoita nopeasti ja huolella ja kaada vuokaan pohjan päälle
5. Hyydytä yön yli jääkaapissa ja koristele hedelmillä ja marjoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti