tiistai 13. heinäkuuta 2010

Grillatut jättikatkarapuvartaat



Salaattipedillä tarjottuna sopivat hyvin grilliaterian alkupalaksi tai kevyeksi ateriaksi. Varo grillaamasta rapuja liian kauaa, etteivät muutu kuiviksi. Muutama minuutti usein riittää antamaan väriä ja kevyttä grillimakua. Marinointiajaksi suosittelen 3-4 tuntia jääkaapissa, älä missään tapauksessa jätä marinoitumaan huoneenlämpöön - näin kesähelteillä on ruokamyrkytys herkästi riskinä äyriäisten kanssa. Kuvan salaattipeti sisältää tuoretta basilikaa, auringonkukanversona, eri lehtisalaattilaatuja, avomaankurkkua, grillattua paparikaa, halloumia ja cantaloupemelonia.

Grillatut jättikatkarapuvartaat


500g jättikatkarapuja tuoreena tai pakasteesta sulatettuina
kourallinen basilikanlehtiä silputtuna
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl HP-kastiketta
1 tuore punainen chili hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tuoreen limetin mehu
1 tl mustapippurirouhetta


1. Yhdistä marinadiaineet hieroen lusikalla chiliä ja basilikanlehtiä marinadiastian pohjaan että ne vapauttaisivat kaiken makunsa
2. Sekoita katkaravut marinadiin, jätä jääkaappiin 3-5 tunniksi
3. Grillaa muutaman minuutin ajan
4. Tarjoa välittömästi sopivien lisukkeiden kanssa puristaen päälle hieman sitruuna- tai limettimehua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti