torstai 29. heinäkuuta 2010

Basilika-rucolabruschetta


Bruschetta on italialainen alkupala; grillattua leipää joka on hierottu valkosipulilla ja maustettu oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla sekä usein myös päällystetty esimerkiksi tomaateilla. Lisäämällä täytteiden määrää saa leivistä vaikkapa iltapalatarjottavan. Kuvan leipä on Richard Bertinetin kirjan Leipää monella tavalla ohjeella tehtyä kumina-rusina-ruisleipää (koko leivän kuva alempana).

Basilika-rucolabruschetta

2 rkl oliiviöljyä
6 pientä viipaletta hyvää täysjyväleipää 
2 rkl oliiviöljyä
2 tomaatti viipaleina
2 valkosipulinkynttä raastettuna
mustapippuria rouhittuna
merisuolaa rouhittuna
10 basilikanlehteä
4 rucolanlehteä
mozzarellajuustoa viipaloituna (mieluiten aitoa mozzarella di bufalaa)


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Hiero leivät öljyllä ja valkosipulilla, ripottele päälle pippuria ja suolaa
3. Ruskista uunissa noin 5-7min
4. Anna jäähtyä hetken
5. Asettele leiville pohjimmaiseksi basilikaa ja rucolaa, päälle mozzarellaa ja tomaattia
6. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti