tiistai 27. heinäkuuta 2010

Lammas-yrtticannellonit


Yrttibostonleivän sitruunapestotäytettä jäi yli, joten jalostin siitä cannellonitäytteen. Tästä piti tulla keskinkertaista perusarkimättöä, mutta lopputulos olikin yllättävän salonkikelpoinen. Monissa cannelloniohjeissa koko komeus upotetaan kermaan, mutta se on käytännössä tarpeetonta, ja kerman ja kuorrutejuuston poisjättö keventää ohjetta todella paljon ilman, että maku kärsii.

Lammas-yrtticannellonit

cannelloni-pastaputkia (tarkista pakkauksesta tarvitseeko esikeittää)
2 prk Dolmio-valmispastakastikkeita 
2 sipulia silputtuna
noin 200g lampaanjauhelihaa
1 tl mustapippurirouhetta
rypsiöljyä1/4 tl merisuolarouhetta
1 iso ruukku tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 dl
1 prk maustettua 13% Fraichea (esim. tomaatti-basilika)


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja ruskista siinä sipulisilppu ja lampaanjauheliha; mausta mustapippurilla ja suolalla
3. Yhdistä basilika, valkosipuli, sitruunankuoriraaste, Fraiche, 3 rkl parmesaaniraastetta ja siemenet ja soseuta pestotahnaksi
4. Soseuta sipuli-lammasseos tasaiseksi tahnaksi ja yhdistä muihin täyteaineisiin
5. Kaada 1 prk Dolmio-pastakastiketta pyöreän, tasapohjaisen uunivuoan pohjalle
6. Täytä niin monta pastaputkea lammastäytteellä kuin täytettä riittää ja lado ne vierekkäin (ei päällekkäin) vuokaan kastikkeen päälle
7. Peitä putket huolellisesti toisella purkillisella pastakastiketta ja ripottele loppu parmesaani päälle
8. Paista noin 25-30min uunissa kunnes kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti