sunnuntai 4. heinäkuuta 2010
Schwarzwaldin täytekakku
Alkuperäisversio on saksalainen klassikkokakku, joka tunnetaan anglosaksisissa maissa nimellä Black forest cake tai black forest gateau. Ohjemuunnoksia on lukemattomia; yhteistä niille on kermavaahtopitoinen täyte, useat kerrokset ja kirsikoiden (joko tuoreiden tai eri tavoin säilöttyjen) käyttö täytteessä. Tämä ohje onkin siksi yhdistelmä useiden eri keittokirjojen ja nettireseptien annista. Pohjana käytin "Kotiruoka" -kirjan unelmakääretorttupohjaa kaksinkertaisena. Kirsikkasesonki on meneillään, joten niitä kannattaa käyttää täytekakkuunkin iänikuisten säilykepersikoiden ja banaanien sijasta. Kuvan koristelu selittyy aviomiehen syntymäpäivällä, keskellä olevaan tyhjään tilaan tökkäsin vielä lopuksi kynttilän. Tätä ohjetta seuraamalla saa uunipellin kokoisen täytekakun, josta riittää tarjottavaa noin 15 hengelle.
Schwarzwaldin täytekakku
Pohja:
3 x 6 munaa
3 x 2 dl sokeria
3 x 1 dl perunajauhoja
3 x 2 rkl vehnäjauhoja
3 x 5 rkl kaakaojauhetta
3 x 1,5 tl leivinjauhetta
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen
2. Vaahdota 6 munaa ja 1 dl sokeria
3. Yhdistä 1 dl perunajauhoja, 2 rkl vehnäjauhoja, 5 rkl kaakaojauhetta ja 1,5 tl leivinjauhetta ja sekoita nopeasti ja varovaisesti muna-sokerivaahtoon
4. Levitä leivinpaperoidulle, syvälle uunipellille
5. Paista 5-7 min
6. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja vedä varovasti paistossa käytetty leivinpaperi irti, anna jäähtyä
7. Toista kahdesti jotta saat 3 identtistä levyä
Täyte:
3 litraa kirsikoita
6 dl kermavaahtoa
3 prk creme fraichea
0,75 dl tomusokeria
100g kirsikkahilloa
1/2 pussia valmista taloussuklaarouhetta
vahvaa mansikka- tai kirsikkamehua
1. Huuhdo kirsikat
2. Laita syrjään kourallinen kauneimpia kirsikoita, puolita loput ja poista puolikkaista kivet
3. Yhdistä kermavaahto, sokeri ja creme fraiche
4. Asettele yksi torttulevy kakun pohjaksi ja kostuta mehulla
5. Levitä päälle puolet vaahdoseoksesta ja puolet kirsikoista
6. Asettele päälle toinen torttulevy ja kostuta se
7. Levitä levylle kirsikkahillo, sen päälle loput vaahdosta ja loput kirsikat, ripottele päällimmäiseksi suklaarouhe
8. Nosta päällimmäinen levy tortun päälle
Koristelu (esimerkiksi):
Syötävää kuorrutegeeliä
Kirsikoita
Sydänströsseliä
3 prk Flora Vispiä vaahdotettuna
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1/2 pss valmista taloussuklaarouhetta
1. Yhdistä Flora vispi -vaahto ja vaniljakreemijauhe
2. Levitä kakun päälle ja reunoille vaahtoa, tasoite
3. Koristele reunat suklaarouheella
4. Kirjoita kuorrutegeelillä esimerkiksi päivänsankarin nimi kakun päälle
5. Koristele kakun päällys kirsikoilla ja strösselillä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti