lauantai 1. toukokuuta 2010

Paluu muffinssiretoriikan pariin


Kirjoittelin jokin aika sitten postauksessani muffinssiterminologian ihmeellisyyksistä. Samasta aiheesta löytyi nyt melkoisen viihdyttävä postaus Voisilmäpeliä-blogista otsikolla "Muffinssifanatismia". Postauksen oivallus valmistustekniikan eroista (cupcakessa vispstaan/vatkataan tai tehdään muuta kakukasta, muffinssit vain sekoitetaan) oli itselleni uusi.

Asiasta on myös kehkeytynyt keskustelu Leivontafoorumilla.

Mitä mieltä sinä olet, ovatko muffinssi, muffini, vuokaleivos ja/tai cupcake yksi ja sama asia, ja onko näiden määrittelemiselle tarvetta? Tavallaan kyllä tylsältä tuntuu suosia englanninkielistä termiä. Pistä kommenttia, vängätään yhdessä :)

Ylhäällä olevassa kuvassa häämöttää creme brulee -hillacupcakeja.


2 kommenttia:

  1. Hih hih.. mulle kaikki muffinssivuokaan tehtävät ovat muffinsseja, oli se sitten makeaa tai suolaista, sekoitettu, vatkattu, vispattu, koristeltu tai vaikka vain ihan mätetty siihen kippoon. Samoin kaikki kakkuvuokaan tehdyt ovat kakkuja ja piirakkavuokaan tehdyt ovat piirakoita ( vaikka vasta tein viime viikonloppuna kakkupohjan piirakkavuoalla.. ) Onneksi en ole ( edes tiedotuksen ) alan ammattilainen, vaan ihan tavallinen ruoanlaittaja enkä harmistu väärästä nimityksestä tai muutoin väärin kutsutusta leivonnaisesta ( vai mikä sitten on oikea nimi leivotulle jauhoista valmistetulle tuotteelle ?? ) .

    VastaaPoista
  2. Cupcake on sellainen minikakku, vatkattu taikina ja hörhellyksiä päällä, muffinsit taas valmistuvat vatkaamattomasta taikinasta ja ilman kermavaahtokrumeluureja.

    VastaaPoista