torstai 13. toukokuuta 2010

Basilikasämpylät



Basilikasämpylät


5 dl kättä lämpimämpää maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl vehnäjauhoja
1 raastettu porkkana
1 ruukku basilikaa silputtuna
1 tl fenkolia
1/2 tl rouhittua merisuolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
5 dl neljän viljan sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä
tilkka maitoa voiteluun


1. Yhdistä maito, 1 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva; anna kuplia lämpimässä vesihauteessa 15min
2. Lisää porkkana, basilika ja mausteet
3. Lisää jauhoja kunnes taikina on käsiteltävää
4. Alusta ja leivo sämpylöiksi, voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä
5. Lämmitä uuni 225 asteeseen, anna sämpylöiden nousta sillä aikaa liinan alla
6. Paista noin 10-15min 





2 kommenttia:

  1. Unohtuiko se basilika tuosta ohjeesta johonkin? :D

    VastaaPoista
  2. *kuolee nauruun* Oikeassa olet, taisi leipuri vähän hätäill ohjetta muistiin merkitessään. Erhe korjattu ja basilika lisätty reseptiin.

    VastaaPoista