lauantai 15. toukokuuta 2010

Chili-sitruunarisotto



Chili-sitruunarisotto


250g risottoriisiä
oliiviöljyä
1l hyvää kasvislientä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 tuore punainen chili silputtuna, siemenet poistettuna
1 kiinalainen yksikyntinen valkosipuli silputtuna
1 sipuli silputtuna
1 sitruunan kuori raastettuna
mustapippuria rouhittuna
merisuolaa rouhittuna
tuoretta tai kuivattua basilikaa
8 aurinkokuivattua kirsikkatomaattia (esim. Pirkka)
1 rkl voita
juuri raastettua parmesaania


1. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja pilko kasvikset
2. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota siitä sipulit ja chili
3. Lisää risottoriisi ja kuullota läpikuultavaksi
4. Kaada valkoviini pannuun ja anna imeytyä kohtuullisella lämmölle
5. Lisää mustapippuri, sitruunankuoriraaste, basilika ja suolaa
6. Ala lisätä kasvislientä sitä mukaa, kun liemi imeytyy riisiin
7. Jatka lisäämistä kunnes riisi on sopivan kypsää
8. Ota pannu pois liedeltä, lisää voinokare ja parmesaani, kääntele ja tarjoa kuumana



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti