lauantai 29. toukokuuta 2010

Minikokoiset vadelmabrowniet


Hyydytettyjen kakkujen lisäksi halusin leipoa illan Euroviisuvalvojaisiin jotain pientä ja tyttömäistä. Mehevöitin brownietaikinan vadelmilla, ja kuorrute on teemaan sopivasti vaaleanpunaista. Tästä tulee noin 40-50 kpl 4cmx4cm suupaloja.

Minikokoiset vadelmabrowniet

160g taloussuklaata
180g voita
4 munaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl vanilja-aromia
1/4 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hasselpähkinärouhetta
80g pakastevadelmia (jäisinä jos teet koneella, muuten sulatettuina)


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa
3. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, lisää voi-suklaaseos
4. Lisää jauhot, aromi, vaniljasokeri, suola ja sekoita tasaiseksi
5. Lisää vadelmat ja sekoita tasaiseksi
6. Lisää pähkinät käsin sekoittaen 
7. Levitä mitoiltaan hiemanpeltia pienemmäksi, paksuksi kerrokseksi leivinpaperoidulle korkeareunaiselle uunipellille
8. Paista 30-40min kunnes tikkuun ei tartu mitään
9. Jäähdytä pellillä, leikkaa jäähtyneenä noin 4cm x 4cm ruuduiksi


Kuorrute
125g tomusokeria
40g pehmeää voita
1 tl punaista karamelliväriä
noin 12,5ml maitoa
1/2 tl vanilja-aromia


1. Korkealla teholla koneella vispaten sekoita tomusokeri ja voi, kunnes seos muistuttaa hiekkaa
2. Lisää aromi ja väri, sekoita huolella
3. Vatkaa korkealla teholla lisäten maitoa mukaan pieni loraus kerrallaan kunnes koostumus on sopivaa pursotettavaksi
4. Vatkaa vielä muutaman minuutin
5. Pursota pikku kukkasiksi brownieruutujen päälle 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti