keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Pastaa kuuman ja tulisen katkarapu-chili-rucolakastikkeen kanssa





Ohje on Anna ja Fanny Bergenströmin "Rakkautta, oliiveja ja timjamia" -keittokirjasta.


Pastaa kuuman ja tulisen katkarapu-chili-rucolakastikkeen kanssa


300g spagettia
500g kuorellisia katkarapuja
2+2 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika hienoksi suikaloituna
1 punainen chili hienonnettuna ja siemenet poistettuna
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori raastettuna
merisuolarouhetta, vastarouhittua mustapippuria
1 reilu nippu rucolaa silputtuna
vastaraastettua parmesaania


1. Kuumenna pastavesi, pilko sillä aikaa ainekset ja kuori katkaravut
2. Kun vesi kiehuu, lisää 2 rkl oliiviöljyä veteen ja laita spagetti kiehumaan
3. Aloita samalla kastikkeen valmistus paistinpannulla: kuullota valkosipulia, chiliä ja paprikaa oliiviöljyssä noin 4-5 min kevyellä lämmöllä
4. Lisää suola ja pippuri
5. Valuta pasta, säästä noin 1dl keitinlientä
6. Lisää pastan joukkoon kattilaan chili-paprikaseos, karkaravut, 2 rkl oliiviöljyä, pastan keitinliemi, rucolasilppu ja sitruunankuoriraaste; sekoita
7. Nostele lautasille, lisää päälle parmesaania ja rouhittua mustapippuria



2 kommenttia:

  1. Tää ei voi olla muuta kun taivaallista! :)

    VastaaPoista
  2. Ostin ensimmäistä kertaa rucolaa ja etsiskelin ohjetta lämpimään rucolakastikkeeseen. Tämä ohje vaikutti tosi herkulliselta ja sitä se olikin! Kiitos Ulla kun jaoit tämän! Tulen aivan varmasti tutustumaan muihinkin ohjeisiisi.

    VastaaPoista