sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Valkoisen talon aamiaismuffinssit



Ohje on yksi keittiöni käytetyimpiä. Löytyi vuosia sitten Gloria-lehdestä, samassa artikkelissa oli lukuisia muitakin hyviä muffinssiohjeita mutta tämä on yliveto. Ei liian makea, ja taikinaan voi upottaa kaikkea kuidukasta ja terveellistä. Myös sokerin ja rasvan määrää on helppo säädellä maun kärsimättä. Itse käytän noin 1/2 dl kasviöljyä, tummaa siirappia ja 1/2 dl demerara- tai fariinisokeria. Suosittelen nauttimaan aamiaisena puolitettuna margariinin, tuorejuuston tai (erityisesti) aprikoosihillon kanssa.

Valkoisen talon aamiaismuffinssit

2 dl vehnäjauhoja
2 dl leseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
(1/4 tl suolaa)
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa rasvaa (kasviöljyä, margariinia tms)
1rkl-1/2dl fariinisokeria
1,5 dl maitoa
1 vatkattu muna
1/2 dl siirappia

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Yhdistä ja sekoita kuivat aineet
3. Sekoita toisessa kulhossa rasva ja sokeri; lisää muna ja siirappi
4. Yhdistä kulhojen sisällöt ja nostele öljyttyihin muffinssipeltien koloihin
5. Paista 15-20min, pinnalle voi ripotella auringonkukansiemeniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti