Tämä on miedosti muunneltu suosikkiohjeeni Richard Bertinetin mainiosta leipäkirjasta "Leipää monella tavalla". Kirjan ja sen reseptien suurin juju on alustus- ja kohotustekniikassa jota en tässä lähde toistamaan, kannattaa hankkia itse kirja käsiinsä.
Rusina-kuminaruisleipä
400g hiivaleipävehnäjauhoja
100g tummia ruisjauhoja
11g kuivahiivaa
8g suolaa
370g vettä
150g rusinoita
1 rkl kuminansiemeniä
1. Yhdistä kuivat aineet, lisää vesi ja alusta taikinaksi, lisää alustamisen loppuvaiheessa rusinat ja kumina
2. Nostata huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä tunnin ajan
3. Jaa taikina kahtia ja leivo kahdeksi pitkulaiseksi leiväksi
4. Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan, kuumenna samalla uuni 220 asteeseen
5. Paista noin 30min kunnes pohjaan koputettaessa kuulet kumean äänen ja pinta on kauniin ruskea
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti