sunnuntai 8. elokuuta 2010

Passionhedelmä-saksanpähkinäbrowniet



Passionhedelmä on mielenkiintoinen leivonta-aines. Se ei maistu kovin voimakkaalle sinänsä, mutta antaa leivonnaiselle tunnistettavan, hienovaraisen tausta-aromin. Brownietaikinan seassa olevat passionsiemenet vapauttavat rikki purtaessa pienen tulvahduksen lisäaromia.


Passionhedelmä-saksanpähkinäbrowniet

160g taloussuklaata
180g voita
4 munaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl vanilja-aromia
1/4 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
0,75 dl murskattuja saksanpähkinöitä2 passionhedelmän sisus
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa
3. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, lisää voi-suklaaseos
4. Lisää jauhot, aromi, vaniljasokeri, suola ja sekoita tasaiseksi
5. Lisää vadelmat ja sekoita tasaiseksi
6. Lisää pähkinät käsin sekoittaen 
7. Levitä mitoiltaan uunipeltiä pienempään, mieluiten neliskanttiseen teflonvuokaan ja leivinpaperoituun vuokaan paksuksi kerrokseksi (jos käytät tavallista uunipeltiä, puolitoistakertaista resepti)
8. Paista 30-40min kunnes tikkuun ei tartu mitään
9. Jäähdytä pellillä, leikkaa jäähtyneenä noin 4cm x 4cm ruuduiksi

Kuorrute
125g tomusokeria
40g pehmeää voita
keltaista karamelliväriä
noin 10 ml siivilän läpi paineltua passionhedelmän sisustaa
muutama tippa vanilja-aromia

1. Korkealla teholla koneella vispaten sekoita tomusokeri ja voi, kunnes seos muistuttaa hiekkaa
2. Lisää aromi ja väri, sekoita huolella
3. Vatkaa korkealla teholla lisäten maitoa mukaan pieni loraus kerrallaan kunnes koostumus on sopivaa pursotettavaksi
4. Vatkaa vielä muutaman minuutin
5. Pursota pikku kukkasiksi brownieruutujen päälle (voit tehdä brownieista myös minikokoisia kuten näissä valokuvissa) 

1 kommentti:

  1. Omnonnomnonm....♥ Tosi hyvän näköisiä ruokia osaat kokkailla (: Kiva, kun olet laittanut ohjeetkin tähän niin voi itsekkin kokeilla!

    VastaaPoista