tiistai 11. toukokuuta 2010

Spelttifoccaccia


Pohjaohje on muunnelma Gordon Ramsayn rosmariini-karpalofoccacciasta.

Spelttifoccaccia

2,5 dl kättä lämpimämpää vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl hienosokeria
400g vehnäjauhoja
1/2 dl spelttitäysjyväjauhoja
1/2 dl + 1 rkl + 2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
siemensekoitusta

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Yhdistä vesi, hiiva ja sokeri, sekoita ja jätä kuplimaan noin tunniksi
3. Valuta hiivaseos jauhoihin ohuena norona, perään samalla tavoin 1/2 dl oliiviöljyä, vaivaa noin 5 min
4. Öljyä puhdas kulho, laita taikina kulhoon ja kohota lämpimässä liinan alla 2h
5. Levitä sormilla venyttäen oliiviöljytylle pellille, ripottele päälle merisuolaa ja siemensekoitusta
6. Paista 200 asteessa noin 20-30min
7. Tarjoa lämpimänä esim. Juustoportin ihanan brandy-pähkinäjuuston kanssa

2 kommenttia:

  1. Nestemäärä ei taida ihan pitää paikkansa, 3 desiä taitaisi olla lähempänä totuutta?

    VastaaPoista
  2. Alkup. reseptissä taisi olla vain tuo 1dl, mutta toki tulee lisätä sen verran kuin vaaditaan jotta taikina olisi sopivasti käsiteltävää. Muokkasin hieman tätä reseptiä.

    VastaaPoista