sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Punainen savupiiras


Suolaisen piiraan ei tarvitse olla raskaan rasvainen muttei myöskään mauton. Kerman ja voin sijasta makua voi hakea taikinaan piilotetuilla herkuilla ja maustamalla täyte huolellisesti. Tämä miehiseenkin makuun hyvin istuva piiras käy esimerkiksi teen kanssa tarjottavaksi.

Punainen savupiiras

Täyte:
200g savukinkkua kuutioituna
3 munaa
1 paprika kuutioituna
1 pieni rasia kirsikkatomaatteja kuutioituna
1 punasipuli silputtuna
1,5 dl maitoa
100g emmentaljuustoa
2 rkl kasvis- tai lihafondia
1 rkl chilikastiketta
1 rkl kuivattua basilikaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl mietoa chilijauhetta
1/2 GoGreen käyttövalmis kikhernepakkaus soseutettuna


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja
0,75dl oliiviöljyä
1/2 GoGreen käyttövalmis kikhernepakkaus soseutettuna
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 muna


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Valmista pohja yhdistämällä aineet ja vaivaamalla taikinaksi, painele korkeareunaiseen irtopohjavuokaan
3. Valmista täyte yhdistämällä aineet, levitä pohjan päälle
4. Paista 25-35min kunnes kypsää, anna vetäytyä noin 15min ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti