perjantai 15. huhtikuuta 2011
Päärynäcarpaccio
Tämä resepti on mielenkiintoinen tuttavuus - vastaavalla tavalla voisi varmasti marinoida muitakin hedelmiä. Alkuperäisreseptiin (joka löytyi Liselotte Forslinin hauskasta kirjasta "Limetime") on suurimpina eroina mascarponen korvaaminen Valion kätevällä lime-valkosuklaarahkalla ja viikunoiden vaihtaminen karhunvatukoihin.
Päärynäcarpaccio
3 rkl pinjansiemeniä
4 kypsää päärynää leikattuna ohuiksi viipaleiksi
1,5 dl sokeria
1 pestyn limetin kuori raastettuna
1 prk Valion lime-valkosuklaarahkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
karhunvatukoita
1. Kuumenna kattilassa 1,5 dl vettä, limekuori ja sokeri; kiehuta kunnes sakenee siirapiksi; anna jäähtyä
2. Asettele päärynäviipaleita annoslautasille
3. Valuta viipaleille limesiirappia ja hunajaa
4. Nosta keskelle viipaleita pieni keko rahkaa
5. Ripottele päälle karhunvatukoita ja pinjansiemeniä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti