keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Bread and butter pudding


Kyseessä on klassisistakin klassisempi brittiläinen vanukas, jonka tapaisia versioita toki on Suomessakin aiemmin paljon tehty. Tässä oma muunnelmani.

Bread and butter pudding

8 palaa vehnäpaahtoleipää puolitettuina kolmioiksi
2 kourallista rusinoita
40g voita sulatettuna
1 dl maitoa
5 dl kermaa
1/3 tl jauhettua mustakottipähkinää
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
50g sokeria


Tarjoiluun: vaniljakastiketta


1. Kuumenna uuni 50 asteeseen
2. Yhdistä voisula ja sokeri ja sekoita mukaan kerma, maito ja muskottipähkinä
3. Lado leipäviipaleet pienehköön pyöreään uunivuokaan ripotellen rusinat viipaleiden väliin
4. Kaada kermaseos tasaisesti vuokaan
5. Paista 35-40 min
6. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti