maanantai 25. huhtikuuta 2011

Appelsiini-suklaamousse


Tumma suklaa ja appelsiinit ovat klassinen yhdistelmä. Tämä mousse ei ole liian makea, ja kipakka appelsiiniaromi on erityisesti aikuiseen makuun. Jos herkuttelijoiden joukossa on lapsia voi liköörin jättää pois.

Appelsiini-suklaamousse

4 valkuaista
5 rkl sokeria
400g tummaa suklaata
5 dl kuohukermaa vaahdotettuna kovaksi vaahdoksi
2 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl Cointreau-likööriä tai muuta appelsiiniaromista likööriä


1. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri, vatkaa kunnes sileää ja marenkimaista
2. Sulata suklaa ja sekoita marenkivaahtoon
3. Sekoita varovasti suklaaseos kermavaahtoon
4. Sekoita likööri kuoriraasteeseen ja sekoita raaste nopeasti mousseen
5. Jäähdytä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti