keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Mustaherukkatäytekakku



Ohje on miedosti muunneltu versio Sirpa Talkan kirjan "Tee hyvä kakku" mustaherukkatorttuohjeesta. Kyseessä on moderni, aikuiseen makuun hyvin istuva ja hyvin suomalainen täytekakku.

Mustaherukkatäytekakku

Suklaapohja
3,5 rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 1/3 rkl maissitärkkelystä
8 keltuaista
1 dl sokeria
4 valkuaista


Keksipohja
50g pehmeää voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 keltuainen
40g mantelijauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja


Täyte
1 dl mustaherukkahilloa
1 dl tuoreita mustikoita
1,5 dl tuoreita mustaherukoita siivilän läpi puristettuna
2 rkl vaniljakreemijauhetta
7 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria (+ lisää koristeluun)
1 prk (2 dl) bulgarianjogurttia
karpalojauhetta (koristeluun)


1. Lämmitä uuni 180 asteeseen
2. Valmista keksipohja yhdistämällä aineet ja muovaa taikinasta pallo ja laita se jääkaappiin kylmenemään puoleksi tunniksi
3. Vaahdota keltuaiset ja 1/2 dl sokeria niin kovaksi vaahdoksi kuin mahdollista
4. Vaahdota erillisessä kulhossa 1/2 dl sokeria ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi
5. Yhdistä vaahdot varovasti
6. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita varovasti vaahtoon
7. Käyttäen esim. irtopohjavuoan pohjaa mallina, piirrä leivinpaperille haluamasi pohjan kokoinen ympyrä ja levitä suklaapohja lastalla ympyrälle tasaiseksi levyksi
8. Paista suklaapohjaa noin 8-12min kunnes kypsää, kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja halkaise
9. Kauli keksipohja samankokonaiseksi ympyräksi leivinpaperille ja paista noin 7-8min kunnes kypsää, anna jäähtyä
10. Vaahdota kerma ja lisäämällä siihen kreemijauhe
11. Yhdistä mustaherukkasose, 1 dl tomusokeria ja jogurtti
12. Sekoita mustikoihin 3 rkl mustaherukkasoseseosta ja laita syrjään
13. Sekoita loppu mustaherukkaseos varovasti kermavaahtoon
14. Kakun kokoaminen: 1) laita pohjimmaiseksi toinen suklaapohjan puolikas ja levitä hillo sille tasaiseksi kerrokseksi, 2) laita toinen suklaapohja sen päälle ja levitä tahmeat mustikat tasaisesti sen päälle sirotellen, 3) levitä kermaa paksu, tasainen kerros mustikoiden päälle ja peitä kakun sivut myös kermalla, 4) aseta keksipohja varovasti katoksi kakulle, 5) tomusokeroi keksipohjan päällinen ja sirottele karpalojauhetta koristeeksi esim. brownien koristelumuottia tai kakkupaperin kuviointia käyttäen, 6) tasoittele vielä kermaa kohtiin, joissa sitä tuntuu olevan liian vähän
15. Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti