tiistai 12. huhtikuuta 2011

Calzone mozzarella-kinkkutäytteellä


Calzone on eräänlainen pizzapasteija: pizzataikinan sisään on kätketty täytettä. Antimeksi käyvät kaikki pizzaan muutenkin sopivat täyteainekset.

Calzone mozzarella-kinkkutäytteellä

Calzonepohjat (8 kpl)
9 dl vehnäjauhoja (esim. pizzajauho)
8g suolaa
1,5 pss kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä
4 rkl oliiviöljyä


Mozzarella-kinkkutäyte
2 pyöreää mozzarellaa leikattuja yhteensä 16 viipaleeksi
4 tomaatti puolitettuna ja puolikkaat siivutettuina
200-300g savukinkkua tai kylmäsavulihaa
1/2 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
3 rkl oliiviöljyä (esim. basilikamaustettu)
1 rkl kuivattua basilikaa
3 rkl tuoretta silputtua oreganoa
1/2 tl jauhettua valkopippuria


1. Yhdistä suola, hiiva ja vehnäjauhot
2. Lisää vesi, sekoita tasaiseksi, lisää öljy ja alusta taikinaksi
3. Kohota puhtaassa, jauhotetussa kulhossa liinan alla noin tunti
4. Lämmitä uuni 225 asteeseen
4. Jaa taikina 8 palaksi, kauli kukin pala ohueksi ja soikeaksi
5. Asettele täytteet soikionpuolikkaille, taita toinen puoli päälle, käännä reunat ympäri ja painele ne tiiviisti kiinni
6. Voitele oliiviöljyllä ja paista 10-20min kunnes saaneet väriä ja rapean kuoren

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti