torstai 4. maaliskuuta 2010

Talvipuutarhan jauhelihapihvit uunissa


Tähän aikaan vuodesta on vaikea löytää kaupasta ei-mustunutta basilikaa, varsinkin näin kovana pakkastalvena. Nuutuneet basilikat voi kuitenkin hyvin käyttää leivontaan, piirakoihin ja esimerkiksi näin. Makua tummuminen ei vaikuta haittaavan.

Talvipuutarhan jauhelihapihvit uunissa

300g kevyttä naudan paistijauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
2 rkl tomaattipyreetä
10 cm:n pätkä kesäkurpitsaa raastettuna (purista raasteesta liiat nesteet pois)
3 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä raastettuna/puristettuna
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
muutama pyöräytys Forest Blend -mausteseosta (löytyy lähinnä Santa Maria -merkkisenä)

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Sekoita aineet käsin kulhossa, mausta sopivaksi ja muotoile käsin pieniksi jauhelihapihveiksi
3. Leivinpaperoi uunipelti ja sivele kevyesti oliiviöljyä leivinpaperille
4. Asettele pihvit tasaisin välein pellille ja öljyä hyvin kevyesti pihvien pinta oliiviöljyllä
5. Paista noin 15-20min kunnes kypsiä, varo liikaa kuivumista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti