torstai 25. maaliskuuta 2010

Hapanimelää härkää


Paprikat istuvat hyvin hapanimeliin ruokiin. Kunnon possunsuikaleita ei kaupassa ollut, joten turvauduin naudan palapaistiin joka sai toimia mukahärkänä tähän keitokseen.

Hapanimelää härkää

400g naudansuikaleita
2 isoa paprikaa lohkoina
1 sipuli lohkoina
3 kevätsipulinvartta silputtuna
1 rkl tummaa sokeria
1,5 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl sweet chili -kastiketta
noin 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä karkeana raasteena
1 rkl valkoviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl maissijauhoja
kasviöljyä paistamiseen


Tarjoiluun: keitettyä basmatiriisiä


1. Kuumenna tilkka öljyä wokissa
2. Ruskista hetki sipulia ja inkivääriä, laske lämpöä
3. Lisää liha, mustapippuria ja suolaa ja wokkaa kunnes lihasta alkaa irrota nestettä
4. Lisää loput mausteet ja paprikat, wokkaa kunnes riisi on kypsää
5. Tarjoa kuumana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti