torstai 25. maaliskuuta 2010
Hapanimelää härkää
Paprikat istuvat hyvin hapanimeliin ruokiin. Kunnon possunsuikaleita ei kaupassa ollut, joten turvauduin naudan palapaistiin joka sai toimia mukahärkänä tähän keitokseen.
Hapanimelää härkää
400g naudansuikaleita
2 isoa paprikaa lohkoina
1 sipuli lohkoina
3 kevätsipulinvartta silputtuna
1 rkl tummaa sokeria
1,5 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl sweet chili -kastiketta
noin 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä karkeana raasteena
1 rkl valkoviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl maissijauhoja
kasviöljyä paistamiseen
Tarjoiluun: keitettyä basmatiriisiä
1. Kuumenna tilkka öljyä wokissa
2. Ruskista hetki sipulia ja inkivääriä, laske lämpöä
3. Lisää liha, mustapippuria ja suolaa ja wokkaa kunnes lihasta alkaa irrota nestettä
4. Lisää loput mausteet ja paprikat, wokkaa kunnes riisi on kypsää
5. Tarjoa kuumana
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti