lauantai 13. maaliskuuta 2010

Helsingissä ruokashoppailemassaHyödynsin kokonaan vapaan keskiviikkopäivän liittoutumalla äitini kanssa ja tekemällä ruokashoppailu Helsingissä. Tässä parhaita paloja ja suosituksia.


Tokyokan
Annankatu 24
Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15
Lieneekö ainut pelkästään japanilaisiin elintarvikkeisiin ja ruuanlaittovälineisiin keskittynyt kauppa Suomessa? Tilasin täältä postitse ison kassillisen tavaraa männäkuun Japani-iltaan. Hyvää palvelu ja iso valikoima, ainoana haittapuolena postimyynnissä on 50 euron vähimmäishintaraja sekä se ettei tuore/pakastetavaraa oikein postiin voi pistää. Piti siis päästä paikan päälle. Myymälä on tilava ja rauhallinen, kaikkea löytyi hyllystä ja tee- sekä veitsivalikoimaa oli mukava katsella rauhassa. Hinnatkaan eivät päätä huimaa, jos vertaa vastaavaan tuontikamaan tavallisissa kaupoissa. Sain siis pikkurahalla täydennettyä wakamevarastot.


Uusittu Stockmann Herkku
Aleksanterinkatu 52 B
Avoinna: maanantai - perjantai 09.00 - 21.00, lauantai 09.00 - 18.00, sunnuntai 12.00 - 18.00 
Kunnolla tilaa, fantastiset valikoimat & esillepano erityisesti liha/kala- sekä vihannesosastolla tekevät tästä valtakunnan ykkösruokakaupan. Deliosasto oli Suomen mittakaavassa suorastaan valtaisa, ja järjetön valikoima takeaway-japsiruokia pudottivat leuan. Tällaista Turkuunkin! Suklaaosasto oli pettymys; pelkkää Lindtin ja Lauensteinin kaltaista kultakäärepaperista keskivertosuklaata, ei yhtään ainoata todellista luksusmerkkiä. Liekö Valrhonan oman kaupan tulo Helsinkiin vaikuttanut tähän? Leivät ja leivonnaiset 10+, käynti Herkussa herätti jopa mietoja Tokio-flashbackeja; eihän tässä vielä liikuta läheskään samoissa sfääreissä kuin Japanilaisten tavaratalojen ns. depaachikoissa eli ruokaosastoilla, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.


Eat&Joy -maatilatori
Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24
Avoinna: ma-pe 10–21, la 10–18

Tätä on hypetetty kaikissa valtakunnan ruoka- ja muissakin lehdissä sen verran että oli pakko käydä katsomassa. Keskellä kaupunkia pientuottajien elintarvikkeita. Leivät fantastisia, tällaista kun saisi joka marketista pussiesanssikakkusten sijasta! Lihavalikoimassa on mm. kyyttöä ja villiporoa. Mukava nähdä, ettei ole lähdetty vegaanisnobbailuun, vaan tarjotaan konstailematonta lähiruokaa myös sekasyöjille. Juustojen ja pienpanimotuotteiden valikoima oli myös ilahduttava. Paikoin hinnat korkeat, mutta niin taitaa olla laatukin.
Valrhona Shop

Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 29
Avoinna: arkisin 10.00 - 20.00, lauantaisin 10.00 - 17.00

Sopii erinomaisesti Kämp Galleriaan. Unohtakaa Lindtit, Guylianit ja muut feikkiluksussuklaat, tämä on sitä aitoa gourmettavaraa. En kehtaa edes sanoa paljonko köyhdyin täällä. Mukaan tarttui peruslevyvalikoima lahjalaatikossa, muutama yksittäinen Manjari- ja Manjari Orange -levy ja pari vuosikertaplantaasilevyä kokeiltavaksi. Pelottavan harva helsinkiläinen tuntuu tietävän Valrhonan saapuneen kaupunkiin, nyt kipin kapin levittämään sanaa ja pitämään tämä yksinäinen laatusuklaan linnake pystyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti