torstai 18. maaliskuuta 2010

Tacot kevytguacamolella ja jauheliha-maissimuhennoksella


Tacot ovat yksi lempiruuistani; mies tykkää enemmän tortilloista koska pitää tacoja syömäteknisesti turhauttavina. Onneksi on saatavilla itsellään seisovia "stand'n'stuff" -tyyppisiä tacoja, jotka eivät kylläkään ratkaise maissilastukuoren haurausongelmaa. Vältän valmiita tacomausteseoksia; ne tuppaavat melkein kaikki sisältämään aimo annoksen natriumglutamaattia ja saavat paistettavan jauhelihan haisemaan vanhalle sukkahielle. En myöskään ole kovin ihastunut valmiina myytäviin texmexsarjojen guacamoleihin ja juustokastikkeisiin. Käytän aina thick&chunky -salsaa, varsinaiset tacokastikkeet tuntuvat aina jotenkin olevan turhan vetisiä. Eihän tämä guacamolen kermaviiliversio suinkaan aitoa guacamolea ole, mutta tuo silti mukavan avocadoisen maun. Veget voivat muuntaa tämän soveliaaksi itselleen vaihtamalla jauhelihan 2 prk laadukkaita säilykepapuja. Keventäjät vaihtanevat tacot täysjyvätortilloihin ja jättävät kermaviilistä avocadon pois (ellei sitten halua hyötyä avocadon sydänterveydelle edullisista rasvoista).


Tacot kevytguacamolella ja jauheliha-maissimuhennoksella


12 tacokuorta
1 prk thick&chunky -salsaa
1 avocado
1 prk kevytkermaviiliä
1 rkl limettimehua
1 ruukku rapeaa salaattia omassa kulhossaan
5 tomaattia silputtuina omassa kulhossaan


200g pakastemaissia
400g kevyttä naudan paistijauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 tl valkosipulijauhetta
rouhittua mustapippuria
2 rkl kasvisfondia
rouhittua merisuolaa
2 rkl tomaattipyreetä


1. Soseuta avocado, lisää limettimehu, hieman suolaa ja mustapippuria ja sekoita kermaviiliin
2. Ruskista sipuli paistinpannulla, lisää jauheliha ja ruskista yhdessä kypsäksi
3. Lisää jauhelihaseokseen maissit, tomaattipyree ja mausteet
4. Tarjoa salsan, guacamolen, salaatin ja tomaatin kanssa (halutessasi lisänä voi olla esim. papuja, juustoraastetta jne)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti