maanantai 15. maaliskuuta 2010

Italiahenkinen jauhelihakastike


Idea tämän reseptin bloggaamiseen tuli kaverilta puhelimessa. Hän totesi että minun pitäisi pistää oma jauhelihareseptini nettiin koska "blogit on täynnä kaikenmaailman hienouksia vaikka moni ei osaa tehdä edes jauhelihakastiketta kunnolla". Itse en osaa reseptin laatua arvioida, mutta kun käsky&kehu kävi niin tässä tulee. En yleensä jauhelihasoosia tehdessä käytä mitään reseptiä vaan heitän pataan mitä sattuu huvittamaan, tämä on se vähän salonkikelpoisempi versio jota teen jos on esimerkiksi vieraita tai teen kastiketta lasagnea varten. Minulle jauhelihakastike ei ole paistettua jauhelihaa vedessä lillumassa seuranaan muutama pippurihitu, vaan nojaan enempi pataruokamaiseen, paksuun soosiin.

Italiahenkinen jauhelihakastike

400g vähärasvaista naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1/2 kiinalainen yksikyntinen valkosipuli siivutettuna
oliiviöljyä paistamiseen
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 ruukkua tuoretta oreganoa
2 rkl tomaattipyreetä
rouhittua mustapippuria
tilkka maitoa
loraus balsamicoa
1/2 tl jauhettua korianteria
1 rkl kasvisfondia


tarjoiluun: parmesaaniraastetta tai -lastuja, tuorepastaa


1. Kuullota pannulla sipulit ja jauheliha tilkassa oliiviöljyä
2. Lisää tomaattimurska, pyree ja mausteet lukuun ottamatta tuoreyrttejä ja maitoa
3. Anna hautua kannen alle noin 10min
4. Lisää maitoloraus ja tuoreet yrtit, hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5-10min kunnes sopivan paksua


- Jos haluat keventää kastiketta lisää esim. 1-2 pakastepussia juuressuikaleita ja nosta hieman maustemääriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti