torstai 19. toukokuuta 2011

Rucola-emmentalleipä


Juusto ja rucola antavat leivälle mehevyyttä. Erinomainen paahdettavaksi. Ruskean perustaikinan ohje, jonka muunnosta tässä käytetään pohjana, on Richard Bertinetin kirjasta "Leipää monella tavalla".

Rucola-emmentalleipä

200g hiivaleipäjauhoja
8g suolaa
11g kuivahiivaa
300g täysjyvävehnäjauhoja
3,85 dl vettä
1/2 ruukkua villirucolaa silputtuna
80g emmentalraastetta


1. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita niihin vesi
2. Vaivaa taikinaksi ja vaivaamisen loppuvaiheessa lisää rucola ja juustoraaste
3. Kohota tunnin ajan
4. Leivo kahdeksi leiväksi
5. Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen sillä aikaa kun leivät nousevat vielä hetken liinan alla
6. Paista noin 20-25min kunnes kypsää

1 kommentti:

  1. Lopultakin sain kokeiltua tätä leipää, vaihdoin vain emmentalin puutteessa juuston cheddarjuustoksi. Ja hyvää oli! :)
    Ja tosiaan, paahdettuna tämä leipä on varmasti ihan taivaallista.

    VastaaPoista