maanantai 23. toukokuuta 2011

Hunaja-kaura-laventelileipä


Kyseessä on muunnos Richard Bertinetin kirjan "Leipää monella tavalla" ohjeesta. Kirjassa hunaja-laventelileivän pohjana käytettiin ruskeaa taikinaa, itse halusin hieman vaaleamman ja kauraisamman version.

Hunaja-kaura-laventelileipä

250g hiivaleipävehnäjauhoja
150g täysjyvävehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
50g kaurahiutaleita
8g suolaa
30g juoksevaa hunajaa
50g auringonkukansiemeniä (+kourallinen koristeluun)
1 rkl laventelinkukkia
noin 3,85 dl vettä


1. Yhdistä hiiva, suola, jauhot ja kaurahiutaleet
2. Sekoita keskenään hunaja ja vesi ja lisää seokseen
3. Alusta taikinaksi
4. Alustamisen loppuvaiheessa lisää auringonkukansiemenet ja laventelinkukat
5. Anna kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä noin tunti
6. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen
7. Kumoa taikina pöydälle ja muovaa siitä 2 palloa, anna niiden seistä noin 15min
8. Leivo kahdeksi soikeaksi leiväksi
9. Paista 10min, laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä noin 20-25min kunnes kypsää (Jos haluat rapean pinnan, suihkuta uuniin vettä ennen leipien laittoa uuniin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti