sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Porkkanapiiras intialaisin maustein


Pirteä, pehmeä hyydykepiiras joka on muunnelma Rebecca Baugnietin kirjan "100 piirakkaa ja torttua" -ohjeesta.

Porkkanapiiras intialaisin maustein

Pohja:
100g kikherneitä soseutettuna 1 rkl öljyä kanssa
1 muna
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa
1/2 tl kurkumaa
ripaus garam masalaa
1/2 tl jauhettua korianteria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kasviöljyä


Täyte:
700g kuorittuja, paloiteltuja porkkanoita
1 rkl kasviöljyä
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
rouhittua mustapippuria
1 muna + 1 keltuainen
1,5 dl ruokakermaa
tuoretta korianteria


1. Laita porkkanat keittymään
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
3. Kuullota valkosipuli ja sipuli pienessä kattilassa kasviöljyssä ja laita jäähtymään
4. Valmista pohja yhdistämällä ainekset
5. Kauli pohja matalareunaiseen pyöreään piirasvuokaan sopivaksi ja painele se vuokaan
6. Kun porkkanat ovat pehmenneet kaada keitinvesi pois
7. Soseuta porkkanat
8. Lisää porkkanasoseeseen sipuliseos ja mausteet sekä loraus kermaa ja soseuta tasaiseksi
9. Yhdistä loppu kerma ja kananmunat, vatkaa lusikalla tasaiseksi ja vatkaa porkkanasoseen sekaan
10. Kaada piirakkapohjan päälle, levitä tasaiseksi ja paista noin 20-25min
11. Anna jäähtyä hetken, koristele runsaalla määrällä korianterisilppua ja tarjoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti