perjantai 27. toukokuuta 2011

Thaimaalainen lihasalaatti


Raikas mutta silti täyttävä vaihtoehto tavallisemmille jauheliharuuille.

Thaimaalainen lihasalaatti

400g nauta-sikajauhelihaa
20cm pala purjoa siivutettuna
3 pientä punaista mietoa chilipaprikaa siivutettuna
6cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
tilkka kasviöljyä
jauhettua korianteria
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 ruukku sinappikaalia
1 ruukku romainesalaattia
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku vesikrassia
1 rkl limettimehua siroteltuna salaatinlehdille
1 tl seesamöljyä siroteltuna salaatinlehdille
1 rkl soijaa siroteltuna salaatinlehdille
1 kurkku kapeina pitkittäisinä viipaleina


1. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla ja kuullota siinä chiliviipaleet ja inkivääri nopeasti
2. Lisää jauheliha ja purjo ja paista kypsäksi; mausta korianterilla, suolalla ja pippurilla
3. Anna jähtyä hetken sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset
4. Yhdistä salaatiksi siten, että sekoitat salaatin ja pirskotat kastikeaineet päälle ja sitten kaivat kulhoon keskelle salaattia syvennyksen jauhelihaseokselle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti