tiistai 24. toukokuuta 2011

Valkosuklaa-pekaanicookiet



Helppotekoisia ja herkullisia. Ohje on minimaalisesti muunneltu versio "The Hummingbird Bakery Cookbook" -kirjan ohjeesta. Kyseinen mainio leivontakirja on aivan äskettäin suomennettu. Alkuperäiskielistä versiota saa noin 11-14 eurolla esim. Play.comista, suomennos maksaa liki 40(!) euroa. Ylhäältä löytyvän bannerin kautta pääset kilpailuun, jossa voit voittaa kirjan alkuperäisversion itsellesi.


Alla kuva pakastimesta otetusta taikinapötköstä sekä raaoista kekseistä matkalla uuniin.


Valkosuklaa-pekaanicookiet


250g huoneenlämpöistä voita
300g sokeria
2 munaa
1/2 tl vaniljasokeria tai bourbonvaniljajauhetta
400g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100g valkosuklaata herneenkokoisiin paloihin pilkottuna
100g pekaanipähkinöitä kourassa puristamalla murskattuna


1. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi tahnaksi
2. Lisää munat yksitellen
3. Lisää vanilja, suola ja jauhot ja vaivaa taikinaksi
4. Lisää valkosuklaa ja pekaanirouhe ja sekoita tasaiseksi 
5. Muovaa kahdeksi pötköksi ja laita pötköt pakastimeen noin 2 tunniksi
6. Kuumenna uuni 170 asteeseen
7. Leikkaa terävällä hampaattomalla veitsellä pötköt viipaleiksi ja asettele viipaleet leivinpaperoiduille uunipelleille
8. Paista noin 10-15min kunnes reunoihin tulee aavistus ruskeaa




2 kommenttia:

  1. Eikö tähän tule leivinjauhetta ollenkaan? Jostain syystä kuvittelisin, että pitäisi olla, mutta minun kokkitaidot tuntien... ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomautuksesta, oli vahingossa jäänyt leivinjauhe listasta pois! Nyt on resepti täydennetty kuntoon.

    VastaaPoista