perjantai 6. toukokuuta 2011

Pekoni-sipulileipä


Tein näitä miesten illanviettoon. Pekonin rasva mehevöittää leivän tuhdiksi tavaraksi, joka sopii hyvin salaattiateriaakin tukevoittamaan. Omimmillaan leipä on kuitenkin liharuuan kaverina. Ohje on muunnelma Richard Bertinetin kirjasta "Leipää monella tavalla".

Pekoni-sipulileipä

1 pkt amerikanpekonia
2 salottisipulia silputtuna
1 pieni punasipuli silputtuna
kasviöljyä
mustapippuria


400g hiivaleipävehnäjauhoja
100g ruisjauhoja
11g kuivahiivaa
8g suolaa
3,85 dl vettä


1. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kuullota siinä sipulit ja pekonit, mausta mustapippurilla ja anna jäähtyä
2. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita niihin vesi
3. Vaivaa taikinaksi, vaivaamisen loppuvaiheessa alusta mukaan pekoniseos
4. Anna nousta tunnin
5. Muovaa kahdeksi pyörähköksi leiväksi ja anna kohota noin 1,5 tuntia, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen nostatuksen aikana
6. Paista noin 20min kunnes kypsää 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti