tiistai 21. joulukuuta 2010

Giandujatryffelit


Gianduja on italialainen hasselpähkinää runsaasti sisältävä suklaaseos. Wikipedia osaa kertoa lisää. Ohje on miedosti muunneltu versio Carole Bloomin kirjan "Bite-size Desserts" ohjeesta Gianduja truffle cups.

Giandujatryffelit


85g hasselpähkinäjauhetta
170g tummaa suklaata
2 rkl kasviöljyä
kokonaisia hasselpähkinöitä


1. Yhdistä öljy, pähkinäjauhe ja sulatettu suklaa
2. Pursota pieniin metallisiin karamellivuokiin
3. Koristele kukin vuoallinen yhdellä kokonaisella pähkinällä
4. Anna kovettua muutama tunti jääkaapissa

2 kommenttia:

  1. tuo ei muuten ole oikeestaan giandujaa. gianduja on sellanen nougat tai praliini joka tehdään muussaamalla sokeria ja pähkinöitä öljyksi asti ja sekaan pistetään suklaata. aineet siis samat.

    VastaaPoista
  2. Noo, onhan tässä kyllä sekä öljyä, hasselpähkinäjauhetta (josta öljyn kanssa tulee tahnaa) että suklaata eli melko lähellä alkuperäistä ollaan. Katselin giandujan määritelmiä muutamasta paikasta, ja näyttää laventuneen viime vuosina kondiittorikielessä tarkoittamaan melkeinpä mita tahansa suklaan, pähkinöiden ja sokerin yhdistelmää. Alkuperäinen italialainen merkitys lienee juuri tuo Aleksin selostama.

    VastaaPoista