maanantai 13. joulukuuta 2010

Viikuna-kurpitsansiemenfoccaccia


Ohje on muunnos tästä Tiramisu-blogin ohjeesta.

Viikuna-kurpitsansiemenfoccaccia

Taikinajuuri:
225ml lämmintä vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
130g vehnäjauhoja


1. Sekoita hiiva ja jauhot keskenään, lisää vesi ja sekoita
2. Anna kehittyä yön yli huoneenlämmössä liinan alla


Taikina:
200ml lämmintä vettä
se toinen puolikas kuivahiivapussi
0,75dl oliiviöljyä 
9g suolaa
40g maissijauhoja
2 keltuaista
2 rkl ruokosokeria
400g vehnäjauhoja




Päälle:
8 viikunaa ohuiksi viipaleiksi leikattuina
1 dl kurpitsansiemeniä
karkeaa merisuolaa tai sormisuolaa
1 muna voiteluun


1. Lisää aineet taikinajuureen ja sekoita muutama minuuttia
2. Vaivaa taikinaksi (älä käytä jauhoja, jos taikina on koostumukseltaan sopivaa sen ei pitäisi tarttua liikaa tiskipöytään)
3. Anna nousta jauhotetussa kulhossa liinan alla noin tunti
4. Öljyä syvälle uunipellille aseteltu leivinpaperi huolellisesti ja levitä sormin taikina pellille
5. Voitele munalla, levitä päälle viikunaviipaleet, sirottele suola sekä kurpitsansiemenet
6. Anna nousta noin 40min huoneenlämmössä, kuumenna samalla uuni noin 180 asteeseen
7. Paista noin 15-30min kunnes kullanruskeaa ja sisältä pehmeää
8. Tarjoa lämpimänä hyvien juustojen kanssa


Foccaccia raakana matkalla uuniin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti