torstai 9. joulukuuta 2010

Inkivääri-limemarinoitu uunilohi


Pikkujouluhumussa jäi valokuva ottamatta... Tästä satsista riittää 15 syöjälle osana buffetpöytää; pääruuaksi riittänee noin 10 syöjälle. Kannattaa marinoida jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Inkivääri-limemarinoitu uunilohi

1,5 kiloa merilohta
8 cm:n pala tuoretta inkivääriä
0,75dl kasviöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
4 limetin mehu


1. Kuori, paloittele ja soseuta inkivääri
2. Yhdistä inkivääri, öljy, limemehu ja mausteet ja hieroen levitä seos kalan pintaan
3. Anna marinoitu jääkaapissa
4. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
5. Öljyä ison uunivuoan pohja, pyyhi kalan päältä marinadi pois ja aseta kala vuokaan
6. Paista uuni keskitasolla noin 20-30min kunnes kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti