torstai 16. joulukuuta 2010

Suklaalla kuorrutettu hunajanougat


Jos ei ole aiemmin valmistanut itse karamelleja, kannattaa kokeilla vaikkapa tätä helppotekoista herkkua, joka osoittautui yleisösuosikiksi tämän vuoden pikkujouluissa. Näyttää monimutkaiselta vaikkei todellakaan sitä tekovaiheessa ole. Ohje on muunnos kirjan "The Golden Book of Chocolate" ohjeesta.

Suklaalla kuorrutettu hunajanougat

250ml kuohukermaa
400g hunajaa
3 rkl voita
250g mantelilastuja
200g Fazerin sinistä


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Levitä mantelilastut leivinpaperoidulle pellille tasaisesti
3. Paahda noin 5min uunissa, anna jäähtyä
4. Laita hunaja ja kerma korkeareunaiseen paistinpannuun ja hitaasti sekoitellen ala kuumentaa seosta
5. Anna kiehua lempeällä lämmöllä kunnes seos saavuttaa noin 119 asteen lämpötilan. Jos käytössäsi ei ole sokerilämpömittaria voit testata lämpötilan näin: tiputa kylmää vettä sisältävään juomalasiin tippa seosta. Jos seos on muutaman sekunnin viilennyttyään nostettavista lasista pois ja sormin muovailtavissa pehmeäksi palloksi, on lämpötila sopiva.
6. Ota pannu pois levyltä, anna seistä parikymmentä sekuntia ja lisää sitten mantelilastut
7. Leivinpaperoi pieni vuoka (noin 20cmx20xm, muodolla ei sinänsä väliä) ja levitä seos vuokaan
8. Anna kovettua jääkaapissa 2-4 tuntia kunnes kovahkoa ja veitsellä leikattavissa
9. Leikkaa noin 1,5cmx1,5cm paloiksi
10. Sulata Fazerin sininen vesihauteessa tai mikrossa. Kasta karamellit suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle kuivumaan. Säilytä jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Ihania herkkulahjoja olis nämä :) heti kysymykseksi nousee kuinka kauan seosta tulisi keitellä ennekuin kokeilee vesilasikikalla onko se 199 asteista? Sokerilämpömittaria kun ei ole.

    VastaaPoista
  2. Ainakin 10min menee että seos alkaa tuntua kunnolla paksuuntuneelta.

    VastaaPoista
  3. Oli näköjään painovirhepaholainen iskenyt tuohon astemäärään, korjasin reseptiin sen 119:ksi.

    VastaaPoista