sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Suklaa-kastanjamousse


Kastanjoita voi olla vaikea löytää Suomesta - itse olen bongannut niitä käyttövalmiina ainoastaan Stockmannilta säilykkeenä. Tämä helppotekoinen, tuhti mousse katosi pikkujoulupöydästä niin ripeästi ettei kokki kerennyt kameran kanssa ajoissa perään. Ohje on keittokirjasta "The Golden Book of Chocolate".

Suklaa-kastanjamousse


250g kastanjoita soseutettuna
125g tummaa suklaata
180ml kuohukermaa
2 valkuaista
100g hienosokeria


1. Sulata suklaa ja sekoita se kastanjasoseeseen
2. Lisää kerma
3. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi
4. Jatkaen vatkaamista ala lisätä sokeria vähitellen kunnes saat hyvin koossapysyvää marenkia
5. Yhdistä valkuaisvaahto ja suklaaseos
6. Viilennä jääkaapissa vähintään tunnin ajan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti