sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Pinaatti-sienipiiras


Tästä piti tulla arkinen peruspiiras, mutta lopputulos olikin yksi tähänastisista suosikeistani. Pakastettu pinaatti ja purkkisienet sopivat hyvin piiraskäyttöön ja niitä on saatavilla ympäri vuoden. Molemmat kannattaa valuttaa ennen täytteeseen lisäämistä. Pohja on kevyt, kuten useimmissa muissakin tämän blogin piiraissa, onhan se muunnelma tästä.

Pinaatti-sienipiiras

Pohja:
100g raejuustoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus kuivattua meiramia
1 muna
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kasviöljyä


Täyte:
300g pakastepinaattia
300g sienikuutioita
1 tl mustapippurirouhetta
3 rkl soijakastiketta
100g raejuustoa
100g emmental- tai muuta juustoraastetta
2 sipulia silputtuna
2 rkl kasvisfondia
ripaus kuivattua meiramia
1,5 dl Valion kolmen sipulin ruokakermaa
3 munaa


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Yhdistä pohja-aineet, vaivaa taikinaksi ja painele pyöreään matalareunaiseen piirakkavuokaan
3. Yhdistä täyteaineet, sekoita tasaiseksi ja levitä vuokaan
4. Paista noin 25-35min kunnes reunat ovat kypsät ja täyte jähmettynyt hyytelömäisen tytiseväksi
5. Anna vetäytyä noin 15min ennen tarjoilua
6. Tarjoile salaatin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti